Leads via website kwalificeren & salesgesprek inplannen

MailBlue

Deze automatisering zorgt er voor dat je de binnenkomende leads vanuit je website kunt opvolgen. In deze specifieke automatisering hebben we een voorbeeld klaargezet voor een agency die via de site een aanvraag ontvangen voor een gratis check op de lead zijn of haar site (op het gebied van content/SEO). Dit kan uiteraard zelf ingevuld worden naar de dienst of product vanuit je eigen business.

Het is een volledig hands-off proces voor het beheren van website leads. Nadat de websitebezoekers een formulier ingevuld hebben op je site, krijgen zij 5 minuten later een mail van je waarin hen gevraagd wordt een paar korte vragen te beantwoorden. Zodra de leads deze vragen beantwoord hebben, wordt er een e-mail verstuurd waarin hen wordt gevraagd om een datum/tijd te selecteren uit je agenda voor een call (tot zover komt hier dus nog helemaal geen handmatig werk aan te pas). Zodra zij een afspraak hebben gepland, wordt u automatisch op de hoogte gesteld van de afspraaktijd en leadgegevens.

Naast dat je MailBlue / ActiveCampaign nodig hebt voor deze automatisering, wordt er ook gebruik gemaakt van Calendly.

Elimineer het proces van het kwalificeren van een lead tot aan het inplannen van een salesgesprek; deze automatisering doet het allemaal voor jou!

Share recipe

Get started today

Try it free. No credit card required. Instant setup.